Skip to content

Fördelar med yrkeshögskola

En yrkeshögskola är en form av utbildning som går hand i hand med de allra flesta människors behov. Yrkeshögskolans utbildningar lämpar sig perfekt för den som vill bygga på sin karriär, ändra riktning eller fortsätta att studera då gymnasiet har tagit slut. Det finns många fördelar med att studera på en yrkeshögskola. Du har möjlighet att lära dig något nytt och får dessutom bra erfarenheter att fylla ut ditt CV med.

Det finns många olika typer av yrkeshögskoleutbildningar att välja mellan. Du kan söka till en yrkeshögskola om du till exempel är intresserad av att utbilda dig inom it, vård eller teknik. Här får du både de viktiga teoretiska kunskaperna som du behöver, men du har också möjlighet att lära dig yrket i praktiken med så kallad LIA. Syftet med yrkeshögskolor är att försöka se vilka behov som arbetsmarknaden har och därefter matcha dessa. Skaffa dig information och läs mer om vad en yrkeshögskola kan erbjuda dig. På så sätt kan du även ta reda på vilken typ av utbildningar som erbjuds och vad de kan göra för dig.

De främsta fördelarna med en yrkeshögskola

Fördelarna är många, men vilka är de absolut främsta?

Att ansöka till en YH-utbildning är relativt enkelt, men du behöver se till att du uppfyller de villkor och regler som gäller för att få studera på en högskola av detta slag. Bland annat måste du se till att ha ett slutbetyg från ett fullständigt gymnasieprogram eller motsvarande, även gymnasial vuxenutbildning räknas. Har du inte ett sådant kan dina tidigare erfarenheter rädda dig. Om du har praktisk erfarenhet som ger dig förutsättningar nog att klara av utbildningen är det också en bra grund för dig som vill ansöka. Kom ihåg att vara ute i god tid. Många utbildningar och kurser blir snabbt fullbokade och då behöver du invänta nästa termin för att kunna ansöka igen.